Suvi zid


 

Suvi zid može da se sastoji od više vrsta prirodnog kamenja u raznim bojama i različitih dimenzija i oblika. Ovakvi zidovi predstavljaju jedan od najlepših načina da se oblikuju terasaste površine i zidovi. Karakteristično je da se pri njihovoj izradi ne upotrebljava malter ili beton, nego se kamenje slaže jedan na drugi. Potrebno je veliko majstorstvo i iskustvo kako bi zid imao potrebnu statičku stabilnost i funkcionalnost, a istovremeno da se zadrži specifičan izgled i neobičan izgled.

Koriste se pri dekoraciji i uređivanju enterijera i eksterijera, pošto sama njhova struktura daje rustičan i jako zanimljiv izgled. Pored izgleda ovakvi zidovi poseduju veliku izdržljivost i funkcionalnost.

Predstavljamo vam dve vrste suvog zida koje naša firma SZUTR Kaljević  iz sela Struganik sa uspehom radi: struganički i šareni suvi  zid. Kako i sama imena kažu – prvi je izrađen od struganičkog kamena, dok se kod drugog upotrebljavaju i umešno kombinuju više vrsta prirodnog kamena. Svaki od ovih zidova ima svoje estetske kvalitete i može da oplemeni svaki prostor u eksterijeru ili enterijeru. Potrebno je istaći da je prirodni kamen koji se koristi u zidovima iz naših kamenoloma.

Cena izrade struganičkog i šarenog suvog zida je 7 evra po kvadratnom metru  (7 e/m2).

Suvi zid struganik

Šareni suvi zid